Varkensvlees voor de fijnproevers

Varkensvlees voor de fijnproevers


Als u eenmaal een keer het varkensvlees van Riellander Pracht op uw bord heeft gehad, dan weet u wat genieten is. Van de Brabantse stallen tot de ambachtelijke slager, alles is gericht op ambachtelijke en eerlijke kwaliteitsproducten.


Varkens die het naar hun zin hebben

Het vlees van Riellander Pracht komt van varkens van enkel Brabantse boeren waar ze het goed hebben. Deze familiebedrijven met liefde voor het vak hebben in hun bedrijfsvoering duurzaamheid centraal staat. Ze zorgen ervoor dat de varkens het naar hun zin hebben met daglicht in de stal, veel bewegingsruimte en kunnen ze zich vermaken met speeltjes. Van big tot slachthuis blijven ze in dezelfde groep bij elkaar. Wat voor een sociaal dier als een varken heel prettig is. Het welzijn van de varkens staat dus centraal bij de Brabantse varkenshouders waar het varkensvlees van Riellander Pracht vandaan komt. En dat zorgt voor gezonde varkens.

 

Varkensvlees met een lekkere smaak

Door de zorg voor het welzijn van de varkens door de Brabantse boeren komen, leven ze vaak langer dan de meeste van hun soortgenoten. Dat is niet alleen fijn voor het varken zelf, maar het vlees kan daardoor ook beter rijpen wat de pure smaak ten goede komt. Omdat alle varkenshouders op maximaal een uur rijden van het  slachthuis zijn gevestigd, is het transport maar kort. Het varken heeft daardoor niet alleen tijdens zijn leven bij de Brabantse boeren nauwelijks stress, maar ook op weg naar het slachthuis niet. Daardoor blijft het vlees smaakvol! En bij het slachthuis wordt het vlees goed gecontroleerd. Een prettig idee voor u als consument.

 

Lekker sappig vlees

Met het vlees van Riellander Pracht kunt u altijd genieten van een heerlijk sappig stukje vlees. Want ons vlees is namelijk droog. Dat leest u goed, droog vlees. Want als u te nat vlees in de pan doet, gaat het sudderen in plaats van bakken. Het varkensvlees van Riellander Pracht heeft veel minder overtollig vocht. Daardoor schroeit uw varkenshaasje of karbonaadje dicht en blijft de binnenkant lekker sappig. Dit is te danken aan het voer dat de varkens krijgen. Ze krijgen namelijk geen breivoeding maar droogvoer (verschillende graansoorten). Dat is te zien in de pan en te proeven op het bord!

 

Alleen maar gelten

Wellicht weet u niet wat een gelt is. Een gelt is een vrouwtjesvarken, een mannetjesvarken heet een beer. Het vlees van een beer kan bij het bakken/braden een penetrante geur geven en dat gaat natuurlijk ten koste van het eetgenot. Het varkensvlees van Riellander Pracht wordt daarom altijd gekozen uit de beste gelten.

 

Genieten voor fijnproevers

Riellander Pracht zorgt voor het lekkerste varkensvlees, nu is het aan u om er de lekkerste gerechten mee te bereiden voor uw familie en vrienden. Wilt u precies weten hoe u het vlees het beste kunt bereiden, zodat u het sappig en smaakvol houdt, vraag dat dan aan een van de vele ambachtelijke slagerijen waar Riellander Pracht verkrijgbaar is. Of kijk eens naar de lekkere recepten op onze site, waar continu nieuwe recepten toegevoegd worden.