Duurzame producten

Riellander pracht denkt aan de wereld om haar heen

Riellander Pracht denkt aan de wereld om haar heen en heeft oog voor dierenwelzijn en milieu. Daarom verkoopt Riellander Pracht varkensvlees afkomstig van Brabantse boeren die dat ook belangrijk vinden. Deze familiebedrijven houden hun varkens op duurzame wijze en hebben respect voor het dierenwelzijn en milieu.

Lees meer

Helemaal Brabants

riellander pracht betrekt zijn varkens voor 100% van brabantse familiebedrijven

Het vlees van Riellander Pracht is enkel afkomstig uit Brabantse stallen. En niet zo maar stallen! Want bij deze Brabantse boeren hebben de varkens het goed. Deze familiebedrijven met liefde voor het vak houden de varkens met oog voor het dierenwelzijn en het milieu.

Lees meer

Nieuwsberichten

Een nieuwsoverzicht van Riellander Pracht

37
Varkens houden in Nederland, ervaar het zelf

Varkens houden in Nederland, ervaar het zelf

29
Nederlanders koken meer thuis

Nederlanders koken meer thuis

36
Houdbaarheid van Wakker Dier loopt ten einde

Houdbaarheid van Wakker Dier loopt ten einde

26
Tips voor Kerst: het dekken van een sfeervolle Kersttafe

Tips voor Kerst: het dekken van een sfeervolle Kersttafe

26
10 tips voor een trendy Kerstbarbecue

10 tips voor een trendy Kerstbarbecue

51
Tips voor Kerst: bestel uw vlees tijdig bij de slager

Tips voor Kerst: bestel uw vlees tijdig bij de slager

52
Vleeswaren passen prima in een gebalanceerd dieet

Vleeswaren passen prima in een gebalanceerd dieet

39
BBQ trend 1: Roken is het nieuwe grillen

BBQ trend 1: Roken is het nieuwe grillen

39
BBQ tip 1: Direct of indirect grillen?

BBQ tip 1: Direct of indirect grillen?

36
BBQ tip 2: Maak je eigen dry rub

BBQ tip 2: Maak je eigen dry rub

57
BBQ tip 3: Gaarheid bepalen met de kerntemperatuur

BBQ tip 3: Gaarheid bepalen met de kerntemperatuur

30
Het verschil tussen salami en cervelaat

Het verschil tussen salami en cervelaat

53
Feestdagen 2016 tip: bestel uw vlees tijdig bij de slage

Feestdagen 2016 tip: bestel uw vlees tijdig bij de slage

64
Waar komt de naam leverKAAS vandaan?

Waar komt de naam leverKAAS vandaan?

36
Steeds minder zout in vleeswaren

Steeds minder zout in vleeswaren

44
Zelf vlees bereiden wordt steeds hipper

Zelf vlees bereiden wordt steeds hipper

29
Het bewaren van vleeswaren

Het bewaren van vleeswaren

26
BBQ trends 2017: van BBQ breakfast tot BBQ overal

BBQ trends 2017: van BBQ breakfast tot BBQ overal

36
BBQ tip 4: de ene sparerib is de andere niet

BBQ tip 4: de ene sparerib is de andere niet

51
27 heerlijke vleesproducten van het varken

27 heerlijke vleesproducten van het varken

57
Vettig varkensvlees in top 10 meest voedzame etenswaren

Vettig varkensvlees in top 10 meest voedzame etenswaren

26
8 BBQ trends die je deze zomer niet wilt missen

8 BBQ trends die je deze zomer niet wilt missen

49
Vleeseters zijn volgens onderzoek gelukkiger en gezonder

Vleeseters zijn volgens onderzoek gelukkiger en gezonder

56
Het vertrouwen van de consument in voedingsmiddelen neem

Het vertrouwen van de consument in voedingsmiddelen neem

50
Vleeswaren belangrijk voor een gezond dieet

Vleeswaren belangrijk voor een gezond dieet

38
Gezond eten is minder smaakvol

Gezond eten is minder smaakvol

51
Minder vlees eten heeft amper impact op het klimaat

Minder vlees eten heeft amper impact op het klimaat

64
CO2 footprint van het nederlandse varken is vergelijkbaa

CO2 footprint van het nederlandse varken is vergelijkbaa

64
Varkens kunnen helpen bij het oplossen van voedselverspi

Varkens kunnen helpen bij het oplossen van voedselverspi

77
Slagers geprezen om hun vakmanschap, kwaliteit en vriend

Slagers geprezen om hun vakmanschap, kwaliteit en vriend

42
BBQ Trends voor de zomer van 2019

BBQ Trends voor de zomer van 2019

39
Varkensvlees voor de fijnproevers

Varkensvlees voor de fijnproevers

Ambachtelijke kwaliteitsproducten

Recepten

Hier vindt u een verzameling van de lekkerste recepten met varkensvlees

Broodje Italian cheesesteak met bacon

Weet je waar we altijd ook vrolijk van worden? Tijdens de lunch een eigen gerechtje te bedenken met wat ingrediënten die we nog in de koelkast hebben liggen. Natuurlijk is het nooit echt helemaal eigen, want je wordt altijd geïnspireerd door bestaande gerechten, maar toch. Net als deze keer, we hadden nog wat biefstuk, wat bacon, ciabatta, wat cherrytomaatjes en wat stukjes Italiaanse kazen liggen en wilden daar een lekkere lunch mee bereiden. De combinatie van biefstuk en kaas deed ons meteen denken aan een de wereldberoemde Philly Cheesesteak. En met de bacon, ciabatta, cherrytomaatjes en Italiaanse kazen hebben we er een variant op bedacht: de Italian Cheesesteak met bacon. 

En dit is serieus een broodje wat in elke lunchzaak zo op de kaart kan komen te staan! Proberen dus!

Lunch / Hoofdgerecht 4 personen 35 minuten Gemiddeld

Taco's barbacoa met hete tomatensalsa en ananas-mango-avocadosaus

Afgelopen weekend hadden we een heerlijke lazy sunday en wat past daar beter bij dan lekker wat soulfood te maken? Precies, helemaal niets. Deze keer zijn we de Mexicaanse keuken ingedoken en hebben we heerlijke Taco's babacoa gemaakt. Barbacoa is een manier van vlees bereiden die zijn oorsprong heeft in Zuid-Amerika en de Caraïben. Daar werd vroeger vlees langzaam gegaard boven een open vuur of in een gat in de grond. Maar je kunt dit Mexicaanse stoofvlees ook prima bereiden in een braadpan. Oorspronkelijk moet het gerecht bereid worden met rundvlees, maar het wordt tegenwoordig ook bereidt met varkensvlees. Je hebt er wel geduld voor nodig, want het vlees moet zeker een uur of vier op een klein vuurtje pruttelen. Maar dan hangt er wel een al een heerlijke geur in huis.

Wij hebben het geserveerd op gordita's (kleine tortilla's) en met een zelgemaakte pittige tomatensaus en een ananas-mango-avocadosaus.

Hoofdgerecht 4 personen 300 minuten Gemiddeld

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met (tagliatelle aglio e olio)

We hebben weer een heerlijk en eenvoudig recept voor jullie en wel Itialiaanse gehaktballen in tomatensaus. Wij zijn sowieso liefhebbers van lekkere gehaktballen en deze gehaktballen zijn echt meer dan prima weg te snijden. Je waant je zonder problemen ineens in Toscane.  Dus deze moet je zeker een keer maken! 

Hoofdgerecht 4 personen 45 minuten Gemiddeld

Tjap Tjoy met varkenshaas

Eigenlijk bereiden we maar zelden een gerecht uit de Aziatische keuken. Maar elke keer dat we dat gedaan hebben, denken we weer "dat moeten we toch eens vaker gaan doen!". Zo ook deze keer weer met dit Tjap Tjoy gerecht wat je in een handomdraai op tafel hebt en waarmee je je tafelgenoten serieus verrast met een lekkere maaltijd. 

Tjap Tjoy betekent zoiets als gemengde groenten of tien groenten en dat geeft een prima omschrijving van het gerecht. Een traditionele Tjap Tjoy is een echt groentegerecht en bevat geen vlees of vis of garnalen. Maar ja, wij houden wel van een stukje vlees bij ons eten, dus we hebben de Tjap Tjoy nog lekkerder gemaakt met wat varkenshaas. En dat is zeker een aanrader!

Hoofdgerecht 4 personen 15 minuten Gemiddeld

Knoflookbroodje varkenshaas met een mosterdsausje

We weten niet wat jullie dit weekend voor plannen hebben, maar wij hebben eventueel wel een tip. Namelijk dit heerlijke lunchgerecht maken, een knoflookbroodje varkenshaas met mosterdsausje. Gewoon even een mooi stuk varkenshaas bij de slager halen, wat vers boerenbrood bij de bakker en nog wat kleine ingrediënten die je misschien gewoon al thuis hebt liggen en je maakt in een handomdraai dit onweerstaanbare broodje. En heb je overdag al andere plannen, dit gerecht doet het ook gewoon heel lekker op de zaterdagavond als je even geen zin hebt om uitgebreid te koken. Of op die van zondag. ;-)

Lunch / Hoofdgerecht 4 personen 20 minuten Gemiddeld

Spareribs bitterballen

Ken je dat? Heb je lekker wat spareribs of pulled pork ofzo gemaakt en dan blijkt op het einde nog wat van dat lekkere vlees over te zijn. Kun je het natuurlijk in een bakje doen en invriezen om er een ander moment van te genieten. Of je maakt er lekkere bitterballen van voor bij de volgende borrel. En dat laatste hebben wij afgelopen weekend gedaan met een sparerib die over was. Waarom? Nou, omdat we de volgende dag een borrel met wat vrienden zouden hebben en een snackje daarbij altijd gewaardeerd wordt. En wat is er nou een betere snack dan een bitterbal? Zo'n lekker vleesragoutballetje met goeie korst? De bitterbal staat niet voor niets op de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland! 

 

Enfin, we hadden dus nog precies één sparerib over. Echt zo'n fall of the bone sparerib. Daar hebben we dus wat bitterballen van gemaakt. En dat is dus helemaal niet moeilijk! Gewoon een roux maken en het vlees er doorheen doen en dan na een nachtje in de koelkast de volgende dag balletjes draaien, door de paneermeel rollen en frituren maar. 

Snack 4 personen 60 minuten Gemiddeld

Loaded chili cheese fries

Je hebt vast al van loaded fries gehoord. Oftewel frietjes die beladen (loaded) zijn met allerlei lekkere gezonde of ongezonde dingen. En wil jij dit weekend eens een chille versie van die loaded fries voor je tafelgenoten neerzetten, dan hebben wij het gerecht voor je: loaded chili cheese fries. Met wat varkensgehakt van de slager, beetje kruiden uit de Mexicaanse keuken, verschillende kazen, tomaten en natuurlijk verse gesneden frieten laat je in een mum van tijd iedereen genieten

Hoofdgerecht 4 personen 120 minuten Gemiddeld

Italiaanse Mac & Cheese

Mac & Cheese (oftewel marceroni met kaas) is echt comfort food en vooral in de US en de UK enorm populair. Dit pastagerecht wordt daar bereid door macaroni met een kaassaus te mengen en vervolgens meestal met geraspte kaas in de oven te gratineren. Simpel gerechtje dus, maar wel een beetje eentonig. Maar dat is onze versie van de Mac & Cheese zeker niet! Wij hebben er een Italiaanse variant op gemaakt met lekker wat Italiaanse kruiden en knoflook, Italiaanse kazen en lekker wat pancetta. En doe daar nog wat cherrytomaatjes, kastangjechampignons en zwarte olijven bij en je hebt in minder dan een half uur een heerlijke maaltijd klaar.

Hoofdgerecht 4 personen 30 minuten Gemiddeld

Turks broodje met procureur in zwarte knoflookmarinade met tomatensalsa en jalapeńo mayonaise

We zitten volop in de zomer en we mogen niet klagen met het weer. Bijna alle dagen zon, droog en warm en dus voor velen bij uitstek barbecue-weer. Wij steken vrijwel dagelijks de barbecue aan. En niet alleen om 's avonds van iets lekkers te genieten, maar ook om even een lekkere lunch in elkaar te zetten. Zoals dit gerecht: een mini Turks broodje met procureur in zwarte knoflookmarinade met tomatensalsa en jalapeńo mayonaise. We hebben de marinade, tomatensalsa en jalapeño mayonaise zelf gemaakt, dus dat kost iets extra tijd, maar dat maakt het alleen maar lekkerder. En die kun je net zo makkelijk een dag of paar dagen van te voren maken. Dan is je broodje zo bereid, en het is sowieso fijn om lekkere sausjes klaar te hebben staan voor andere gerechten natuurlijk. 

Hoofdgerecht 4 personen 60 minuten Gemiddeld

Flletlapje met romige knoflook-peper-mosterd saus

Blend en serveer met espresso.

Hoofdgerecht 4 personen 30 minuten Gemiddeld

Contact

  • ADRES:
  • Riellander Pracht
  • Spoorweide 6
  • 5133 NM Riel

Wist u dat...