Riellander Pracht denkt aan de wereld om haar heen en heeft oog voor dierenwelzijn en milieu. Daarom verkoopt Riellander Pracht varkensvlees afkomstig van Brabantse boeren die dat ook belangrijk vinden. Deze familiebedrijven houden hun varkens op duurzame wijze en hebben respect voor het dierenwelzijn en milieu.
Lees meerHet vlees van Riellander Pracht is enkel afkomstig uit Brabantse stallen. En niet zo maar stallen! Want bij deze Brabantse boeren hebben de varkens het goed. Deze familiebedrijven met liefde voor het vak houden de varkens met oog voor het dierenwelzijn en het milieu.
Lees meerBroodje Italian cheesesteak met bacon
Weet je waar we altijd ook vrolijk van worden? Tijdens de lunch een eigen gerechtje te bedenken met wat ingrediënten die we nog in de koelkast hebben liggen. Natuurlijk is het nooit echt helemaal eigen, want je wordt altijd geïnspireerd door bestaande gerechten, maar toch. Net als deze keer, we hadden nog wat biefstuk, wat bacon, ciabatta, wat cherrytomaatjes en wat stukjes Italiaanse kazen liggen en wilden daar een lekkere lunch mee bereiden. De combinatie van biefstuk en kaas deed ons meteen denken aan een de wereldberoemde Philly Cheesesteak. En met de bacon, ciabatta, cherrytomaatjes en Italiaanse kazen hebben we er een variant op bedacht: de Italian Cheesesteak met bacon.
En dit is serieus een broodje wat in elke lunchzaak zo op de kaart kan komen te staan! Proberen dus!
Taco's barbacoa met hete tomatensalsa en ananas-mango-avocadosaus
Afgelopen weekend hadden we een heerlijke lazy sunday en wat past daar beter bij dan lekker wat soulfood te maken? Precies, helemaal niets. Deze keer zijn we de Mexicaanse keuken ingedoken en hebben we heerlijke Taco's babacoa gemaakt. Barbacoa is een manier van vlees bereiden die zijn oorsprong heeft in Zuid-Amerika en de Caraïben. Daar werd vroeger vlees langzaam gegaard boven een open vuur of in een gat in de grond. Maar je kunt dit Mexicaanse stoofvlees ook prima bereiden in een braadpan. Oorspronkelijk moet het gerecht bereid worden met rundvlees, maar het wordt tegenwoordig ook bereidt met varkensvlees. Je hebt er wel geduld voor nodig, want het vlees moet zeker een uur of vier op een klein vuurtje pruttelen. Maar dan hangt er wel een al een heerlijke geur in huis.
Wij hebben het geserveerd op gordita's (kleine tortilla's) en met een zelgemaakte pittige tomatensaus en een ananas-mango-avocadosaus.
Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met (tagliatelle aglio e olio)
We hebben weer een heerlijk en eenvoudig recept voor jullie en wel Itialiaanse gehaktballen in tomatensaus. Wij zijn sowieso liefhebbers van lekkere gehaktballen en deze gehaktballen zijn echt meer dan prima weg te snijden. Je waant je zonder problemen ineens in Toscane. Dus deze moet je zeker een keer maken!
Tjap Tjoy met varkenshaas
Eigenlijk bereiden we maar zelden een gerecht uit de Aziatische keuken. Maar elke keer dat we dat gedaan hebben, denken we weer "dat moeten we toch eens vaker gaan doen!". Zo ook deze keer weer met dit Tjap Tjoy gerecht wat je in een handomdraai op tafel hebt en waarmee je je tafelgenoten serieus verrast met een lekkere maaltijd.
Tjap Tjoy betekent zoiets als gemengde groenten of tien groenten en dat geeft een prima omschrijving van het gerecht. Een traditionele Tjap Tjoy is een echt groentegerecht en bevat geen vlees of vis of garnalen. Maar ja, wij houden wel van een stukje vlees bij ons eten, dus we hebben de Tjap Tjoy nog lekkerder gemaakt met wat varkenshaas. En dat is zeker een aanrader!
Knoflookbroodje varkenshaas met een mosterdsausje
We weten niet wat jullie dit weekend voor plannen hebben, maar wij hebben eventueel wel een tip. Namelijk dit heerlijke lunchgerecht maken, een knoflookbroodje varkenshaas met mosterdsausje. Gewoon even een mooi stuk varkenshaas bij de slager halen, wat vers boerenbrood bij de bakker en nog wat kleine ingrediënten die je misschien gewoon al thuis hebt liggen en je maakt in een handomdraai dit onweerstaanbare broodje. En heb je overdag al andere plannen, dit gerecht doet het ook gewoon heel lekker op de zaterdagavond als je even geen zin hebt om uitgebreid te koken. Of op die van zondag. ;-)
Spareribs bitterballen
Ken je dat? Heb je lekker wat spareribs of pulled pork ofzo gemaakt en dan blijkt op het einde nog wat van dat lekkere vlees over te zijn. Kun je het natuurlijk in een bakje doen en invriezen om er een ander moment van te genieten. Of je maakt er lekkere bitterballen van voor bij de volgende borrel. En dat laatste hebben wij afgelopen weekend gedaan met een sparerib die over was. Waarom? Nou, omdat we de volgende dag een borrel met wat vrienden zouden hebben en een snackje daarbij altijd gewaardeerd wordt. En wat is er nou een betere snack dan een bitterbal? Zo'n lekker vleesragoutballetje met goeie korst? De bitterbal staat niet voor niets op de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland!
Enfin, we hadden dus nog precies één sparerib over. Echt zo'n fall of the bone sparerib. Daar hebben we dus wat bitterballen van gemaakt. En dat is dus helemaal niet moeilijk! Gewoon een roux maken en het vlees er doorheen doen en dan na een nachtje in de koelkast de volgende dag balletjes draaien, door de paneermeel rollen en frituren maar.
Loaded chili cheese fries
Je hebt vast al van loaded fries gehoord. Oftewel frietjes die beladen (loaded) zijn met allerlei lekkere gezonde of ongezonde dingen. En wil jij dit weekend eens een chille versie van die loaded fries voor je tafelgenoten neerzetten, dan hebben wij het gerecht voor je: loaded chili cheese fries. Met wat varkensgehakt van de slager, beetje kruiden uit de Mexicaanse keuken, verschillende kazen, tomaten en natuurlijk verse gesneden frieten laat je in een mum van tijd iedereen genieten
Italiaanse Mac & Cheese
Mac & Cheese (oftewel marceroni met kaas) is echt comfort food en vooral in de US en de UK enorm populair. Dit pastagerecht wordt daar bereid door macaroni met een kaassaus te mengen en vervolgens meestal met geraspte kaas in de oven te gratineren. Simpel gerechtje dus, maar wel een beetje eentonig. Maar dat is onze versie van de Mac & Cheese zeker niet! Wij hebben er een Italiaanse variant op gemaakt met lekker wat Italiaanse kruiden en knoflook, Italiaanse kazen en lekker wat pancetta. En doe daar nog wat cherrytomaatjes, kastangjechampignons en zwarte olijven bij en je hebt in minder dan een half uur een heerlijke maaltijd klaar.
Turks broodje met procureur in zwarte knoflookmarinade met tomatensalsa en jalapeńo mayonaise
We zitten volop in de zomer en we mogen niet klagen met het weer. Bijna alle dagen zon, droog en warm en dus voor velen bij uitstek barbecue-weer. Wij steken vrijwel dagelijks de barbecue aan. En niet alleen om 's avonds van iets lekkers te genieten, maar ook om even een lekkere lunch in elkaar te zetten. Zoals dit gerecht: een mini Turks broodje met procureur in zwarte knoflookmarinade met tomatensalsa en jalapeńo mayonaise. We hebben de marinade, tomatensalsa en jalapeño mayonaise zelf gemaakt, dus dat kost iets extra tijd, maar dat maakt het alleen maar lekkerder. En die kun je net zo makkelijk een dag of paar dagen van te voren maken. Dan is je broodje zo bereid, en het is sowieso fijn om lekkere sausjes klaar te hebben staan voor andere gerechten natuurlijk.
Flletlapje met romige knoflook-peper-mosterd saus
Blend en serveer met espresso.