Te veel zout is natuurlijk slecht voor de gezondheid. Bij veel etenswaren wordt zout toegevoegd. Maar er is goed nieuws wat dat betreft, er zit steeds minder zout in etenswaren. En vooral in vleeswaren zit aanzienlijk minder zout.
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is verrast door de uitkomst van het jaarlijkse onderzoek. Hieruit blijkt dat de natrium (zout) inname is gedaald. Het zoutgehalte in levensmiddelen is gedaald met 6,8%.
En vooral het zoutgehalte in Nederlandse vleeswaren is flink omlaag gegaan. In twee jaar tijd is de gemiddelde hoeveelheid zout in vleeswaren met dik 20% gedaald. Vleeswaren zijn goed voor zo’n 12% van de dagelijkse zoutinname. De daling van het zoutgehalte in Nederlandse vleeswaren draagt dus heel sterk bij aan aan de algehele verminderde zoutinname van de Nederlandse consument. Op dit moment wordt ook gewerkt aan het reduceren van zout in vleesproducten. Zo wordt het aanbod van vlees dus stapje voor stapje nog gezonder.
Bron: vleeschwaar.nl