Feestdagen 2016 tip: bestel uw vlees tijdig bij de slager


Ze komen er weer aan: de feestdagen met Kerst en Oud&Nieuw. Voor veel mensen de gezelligste tijd van het jaar met familie en vrienden, maar laten we eerlijk zijn, soms ook stressvol. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 40% van de Nederlanders last heeft van Kerststress. En dan vooral bij het doen van boodschappen.


Maak ruim van te voren je boodschappenlijstje


Bedenk tijdig wat je gaat koken (en natuurlijk voor hoeveel personen) en stel dan alvast je boodschappenlijst op. Alle benodigde ingrediënten die niet persé vers hoeven te zijn en dus langer houdbaar, kun je dan ruim voor de feestdagen al in huis halen. Dat scheelt al wat stress en zo voorkom je dat de ingrediënten al op zijn als je een dag voor de feestdagen pas de boodschappen doet.

En plaats meteen je bestelling bij de slager (of bakker of vis- of groenteboer)


En als je dat lijstje toch klaar hebt, kun je net zo goed direct even naar de slager (of bakker, visboer of groenteboer) gaan om de producten die je vers wilt hebben alvast te bestellen. Sowieso wil je als je je gasten wilt verrassen met echt lekkere smaken hiervoor echt verse en de beste producten, dus ga je daarvoor naar die ene goede slager of visboer bij jou in de buurt. Maar wat ook nog eens handig is, jouw slager of visboer kan je goede tips geven over hoe je dat stuk vlees of bijzonder visje echt helemaal top bereid.