Het verschil tussen salami en cervelaat


Vandaag even tijd voor een vraag die ongetwijfeld ooit in je opgekomen is, maar die waarschijnlijk net zo snel weer uit je gedachten verdwenen was: "Wat is het verschil tussen salami en cervelaat?"


Ooit, in een ver verleden, waren de benamingen salami, cervelaat, snijworst en boerenmetworst een soort van kwaliteitsaanduiding. De kwaliteit was dan gebaseerd op de verhouding vlees en vet in een worst. Salami bevatte het meeste vlees en het minste vet, terwijl aan de andere kant van het spectrum de boerenmetworst het meeste vet had en het minste vlees. De cervelaat en snijworst schommelden daar ergens tussen. Tegenwoordig gelden deze kwaliteitsaanduidingen niet echt meer. 

 

Maar in Nederland is er heden ten dagen nog zeker wel een groot (en goed ruikbaar) verschil tussen salami en cervelaat. In Nederland bevat salami namelijk altijd knoflook, terwijl cervelaat enkel met peper en zout gekruid wordt. 

 

Heb jij een vraag over vlees die je je weleens afgevraagd hebt, maar geen antwoord op hebt gezocht? Vraag het ons op Facebook.