Provincie finalisten “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland 2014″ voor Brabant, Limburg en Zeeland zijn bekend


Ook dit jaar zal de wedstrijd “Het lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland” georganiseerd worden. Varkens Vandaag organiseert deze wedstrijd voor het het eerst niet alleen met horeca groothandel Hanos te Eindhoven, maar ook in samenwerking van het culinaire blad “Passion Hi”. Om dit jaar de wedstrijd op te schalen van alleen deelnemers uit zuid Nederland, naar een landelijke wedstrijd is gekozen om uit de inzendingen provinciale finalisten te kiezen welke zullen strijden om de titel in de finale tijdens de Hanos kerstfair. Hieronder worden de finalisten voor Brabant, Limburg en Zeeland gkort voorgesteld.


Winnaar van Zeeland is Hans Everse van CulinR & Facilitair Cleijenborch. Hans serveerder de jury het Zeeuws varken met een stamppotje met zeekraal, witte bonen, bakworstballetjes en knabbelspek, een pain de mer bestreken met zeeuwse kraalboter en belegd met zeeuwse harst en gebakken zeeuws spek.

Harrie Hendriks van restaurant Opera in Den Bosch zal de provincie Brabant vertegenwoordigen met een gerecht van rilette met anijs van de nek, balkenbrij, boerenkool met worst, een in ham gegaarde gamba en een vinaigrette hiervan.

Met een Livar ribstuk en buik in hooi gegaard en op een big green egg gegrild zal restaurant Brienen aan de Maas te Well Limburg vertegenwoordigen in de finale.

Hobbykoks kunnen ook inschrijven. Deze zullen rechtstreeks tegen elkaar strijden in het voorprogramma van de finale.

 

Bron: Varkens Vandaag