Slagers geprezen om hun vakmanschap, kwaliteit en vriendelijkheid


Afgelopen week was weer de Dag van de Slager. Nou ja, dag... Dit jaar was dit op 24, 25 en 26 mei waarbij kinderen en jongeren (maar ook volwassenen) kennis kunnen maken met het slagersvak en -ambacht. En we kunnen wel stellen dat het een ambacht is in een zeer snel veranderende branche. Een mooie aanleiding om eens te kijken wat klanten uberhaupt van slagers vinden, zo moet Places Nieuws gedacht hebben.


De slagersbranche verandert snel

 

De slagersbranche is door de jaren heen erg veranderd. Onder meer door allerlei (wel of niet correcte) duurzaamheidsverhalen, de groei van het aanbod en diversiteit van vleesvervangers, veranderende consumentenprofielen en dergelijke is de vleesconsumptie sterk afgenomen. Deze afname is de laatste tijd overigens gestabiliseerd en het effect op de consumentenbestedingen is ondanks die afname beperkt. Consumenten kopen gemiddeld weliswaar minder vlees dan vroeger, maar wel vaker kwalitatief hoogwaardiger en dus een duurder stukje vlees. Tel daar nog maatschappelijke ontwikkelingen bij als online verkoop en consumenten die kiezen voor gemak en 'experiences' en je kunt je voorstellen dat er andere houding kan ontstaan ten aanzien van het slagersvak. Maar is dat ook zo? Hoe denken klanten eigenlijk over slagers? Wat vinden zij belangrijk? Waarom kiezen zij ervoor om naar een slager te gaan in plaats van voor een voorverpakt stukje vlees van de supermarkt? Het leuke is dat er online steeds meer reviews worden gegeven over slagers waarmee je een aardig beeld kunt krijgen met hoe klanten over hun slagers denken en wat zij belangrijk vinden. Op basis van reviews zocht Places Nieuws dit uit.

 

Meerendeel klanten prijzen hun slagers

 

Er zijn klantreviews (afkomsting van Telefoonboek.nl) verzameld van honderden verschillende slagerijen in Nederland. In totaal zijn er 1268 reviews over slagerijen onderzocht daaruit blijkt dat slagerijen gemiddeld een 8.6. Maar liefst 86% van de reviews was positief (dus een 6.0 of hoger) met een gemiddeld cijfer van 9.5. De resterende 14% van de reviews was minder positief, zij gaven een 6.0 of lager.

Uit het onderzoek bleek dat klanten in hun positieve reviews de slagerijen vooral prijzen om hun vakmanschap, vriendelijkheid en kwaliteit van het vleeswaren, zoals ook onderstaande reviews laten zien.

 

‘Snelle en vriendelijke bediening. Kwaliteit altijd goed!! Bij feestdagen altijd genoeg personeel waardoor korte wachttijden!! De filet americain is super! Kortweg fijn slagersbedrijf.’

 

‘Heel goede slagerij geweldig vlees en de biefstuk iedere week op donderdag heerlijk. De bediening is ook heel goed. En de service ook. De openingstijden is ook prima je hebt de hele dag om je boodschappen te doen. De aanbiedingen iedere week kijken wij naar uit.’

 

 

Bron onderzoek: Places Nieuws 
Foto: Nick Karvounis via Unsplash