Varkens houden in Nederland, ervaar het zelf


Op zoek naar informatie over het varken? Of wil je weten hoe varkens gehouden worden? Kom varkens kijken in één van de 20 varkens zichtstallen. Hier kan je elke dag gratis varkens kijken vanuit een speciale kijkruimte. Bekijk het filmpje over een varkens zichtstal en ga de boer op.


 

Kom gezellig varkens kijken, ook in het weekend en tijdens vakanties. Kijk hier voor de 20 adressen en openingstijden. Ontdek wat varkens eten, wat de draagtijd van varkens is of hoe gespeende biggen eruit zien.

Wat is er in een varkens zichtstal te zien?

In een zichtstal kan je vanuit een speciale kijkruimte varkens kijken. Sommige varkensbedrijven hebben meerdere kijkruimtes en zo zie je (ligt aan het type varkensbedrijf) zeugen die geïnsemineerd worden, zeugen met biggetjes, gespeende biggen en grote vleesvarkens. Ook hebben sommige varkenshouderijen een skybox. Hier kijk je vanaf boven de stal in. Daarnaast hangen er in elke zichtstal informatieborden en leuke weetjes aan de muur. Ook kan je folders en gadgets meenemen en misschien is de varkenshouder wel in de buurt en wil hij je graag wat meer vertellen!

Kijk hier voor een varkens zichtstal bij jou in de buurt

 

Bron: www.overvarkens.nl