Vleeseters zijn volgens onderzoek gelukkiger en gezonder...


Uit een onderzoek van de medische universiteit van Graz (Oostenrijk) onder 1.320 personen blijkt dat vleeseters gelukkiger en gezonder zijn dan vegetariërs. En dat is natuurlijk leuk nieuws voor vleesliefhebbers.


We zijn omnivoren, dus gedraag je ook zo


Uit het onderzoek komt naar voor dat vegetariërs minder gezond zijn dan mensen die wel eens hun vork in een stuk vlees prikken. Zo hebben ze meer last van allergieën, psychische stoornissen (angststoornissen en depressies), kanker en komen ze vaker bij de dokter.

Dit komt vooral omdat een aantal belangrijke voedingsstoffen ontbreken in hun dieet. Wie geen vlees eet kan veel compenseren, maar sommige stoffen ga je niet vinden plantaardige voeding. We hebben het dan over vitamine B12, DHA en dierlijk ijzer. Wij mensen zijn omnivoren en ons lichaam is gemaakt om zowel planten als vlees te eten. Sterker nog, ons lichaam heeft beiden nodig om goed te kunnen functioneren.

Het gaat om balans


Dit betekent overigens niet dat je vanaf nu een excuus hebt om iedere avond een groot stuk vleesl van een paar honderd gram naar binnen te werken. Zoveel heb je namelijk niet nodig. 100 a 150 gram per dag is een goed uitgangspunt. Wanneer je meer eet, kan het zelfs negatieve gevolgen hebben. Zorg daarom voor een mooie balans in je dieet. Geniet bijvoorbeeld op zaterdag van een heerlijk broodje Pulled Pork en ga op zondag voor een vegetarische salade. Zo blijf je gelukkig en gezond.


Bron: manners.nl