BBQ trends 2017: van BBQ breakfast tot BBQ overal


Barbecuen is allang meer dan enkel een dun lapje vlees op een gloeiend rooster gooien. Een beetje BBQ-er heeft het tegenwoordig over grillen, low & slow en smoken. En in die BBQ-wereld zijn er elk jaar weer nieuwe trends. Dus om te zorgen dat jij helemaal up to date bent voor een zomer lang grillen en smoken, hebben wij in dit artikel dé grote BBQ trends voor 2017 verzameld.


Het BBQ-ontbijtje

Je had het misschien zelf nog niet bedacht, maar barbecueën als ontbijt is een van de belangrijkste trends van 2017. En dat is helemaal zo gek nog niet. Want zeg nou eerlijk, hoe zou je het vinden als jouw dag begint met een briljant gerookte breakfast-burger? Of ook lekker; een dik plak oerbrood met een smoke-roasted eitje van de grill.

BBQulinair

De barbecue heeft duidelijk ook een opmars gemaakt in de keukens van de betere restaurants. In binnen- en buitenland opent het ene na het andere BBQ-restaurant haar deuren en allemaal lijken ze iets gemeen te hebben: ze serveren geen ouderwetse grill-menu's (taaie vleesspiezen en zwartgeblakerde burgers), maar slow roasten BBQulinaire gerechten. Enne, de beste kunstjes van de professionele koks gaan wij, de BBQ-amateurs, natuurlijk overnemen. Lekker dus! 

Barbecueën met techniek

Tegenwoordig is er geen enkel excuus meer voor een doorgegaard (lees: zwartgeblakerd) stuk vlees. Overal zijn prima kernthermometers te koop, via Google (of op onze site) vind je eenvoudig lijsten met de nodige kerntemperaturen en barbecues zijn tegenwoordig veel meer dan een stuk staal en wat kolen en goed te reguleren. En met een thermometer, kennis van de kerntemperaturen en een goed reguleerbare BBQ ben je prima in staat om telkens weer een stukje vlees met de juiste garing te serveren.

Altijd en overal BBQ-en

En last but not least misschien wel de belangrijkste trend: barbecueën doet de echte griller natuurlijk altijd (ontbijt, luncht, tussendoortje, diner, midnight snack) en werkelijk overal (achtertuin, dakterras, park, duinen, op de camping of waar dan ook), met dank al aan al die handzame, solide en snelstokende BBQ’s.

Bron: Baq Fiets