Het bewaren van vleeswaren


Zeker met het warme weer zoals deze periode is het handig te weten hoe je je vleeswaren het beste kunt bewaren. Want al met al geldt: hoe zorgvuldiger je vleeswaren bewaard, hoe langer je er plezier van hebt. Daarom staan we deze keer stil bij het bewaren van vleeswaren.


Hoe bewaar je vleeswaren?

 

Er zijn eigenlijk twee tips waar je rekening mee kunt houden. Ten eerste, bewaar je vleeswaren bij een streeftemperatuur lager dan 5°Celsius. En ten tweede, zorg dat je vleeswaren steeds zo kort mogelijk uit de koeling is. Dus als je boodschappen gaat doen is het slim om pas als laatste bij je slager langs te gaan. Of voor degene die toch hun vleeswaren bij de supermarkt halen, doe ze pas als laatste in je mandje of karretje. Met warm weer is het aan te raden ook een koeltas te gebruiken om je vleeswaren op de rit van de slager of supermarkt naar huis zo koel mogelijk te houden. En als je thuis bent, dan doe als je de vleeswaren natuurlijk zo snel mogelijk in de koelkast. Wist je trouwens dat je vleeswaren ook gerust invriezen?

 

Mocht je je vleeswaren nou bij een supermarkt hebben gehaald, dan is op de verpakking te zien hoe lang de vleeswaren tenminste houdbaar zijn. Houd er rekening mee dat de houdbaarheid achteruit gaat als de verpakking eenmaal is geopend en de vleeswaren niet koel genoeg worden bewaard. Haal je je vleeswaren bij de slager, dan kan die je natuurlijk haarfijn uitleggen hoe je elke soort het beste kunt bewaren en hoe lang het goed zal zijn. Tja, dat is natuurlijk weer zo'n voordeel van je vlees halen bij de slager.